Ilfov: proiect de 190 milioane lei pentru colectarea separată și transportul deșeurilor municipale

Ciprian S.
Vicepreședintele CJ Ilfov Ștefan Rădulescu
Vicepreședintele CJ Ilfov Ștefan Rădulescu

Au fost aprobați indicatorii tehnico-economici și modalitatea de organizare, funcționare și realizare a serviciului de colectare și transport a deșeurilor municipale pentru proiectul ”Sistem de Management Integrat al deșeurilor în Județul Ilfov – Componenta 1. Colectara separată și transportul deșeurilor municipale”.

Obiectivul general al proiectului este reprezentat de creșterea standardului de viață al populației și îmbunătățirea calității mediului, prin optimizarea sistemului de gestionare al deșeurilor în conformitate cu cerințele legislative din domeniu, cu prevederile pachetului economiei circulare și cu angajamentele asumate prin sectorul de mediu.

Valoarea totală a proiectului, doar pentru această componentă de colectare separată și transport este de 190.270.525 de lei.

Vor fi achiziționate echipamente pentru colectarea deșeurilor reciclabile, deșeurilor reziduale, fluxurilor speciale de deșeuri (voluminoase și menajere periculoase), unități de compostare individuală și autospeciale pentru transportul deșeurilor reciclabile.

Astfel va crește gradul de reciclare a deșeurilor colectate separat, respectiv la scăderea cantității de deșeuri biodegradabile depozitate, contribuind astfel la atingerea indicatorilor de rezultat ai POIM.

Sursă: Facebook Consiliul Judetean Ilfov

Distribuie articolul