Vicepreședintele ADR Andrei Niculae a reprezentat România la summitul E-LEADERS desfășurat sub egida OCDE în Santiago

Badila Antonia

Andrei Niculae, vicepreședintele ADR, anunță că a reprezentat România la summitul E-LEADERS, desfășurat sub egida OCDE în Santiago, Chile, prezentând pe parcursul celor 2 zile rezultatele și poveștile de succes ale României în transformarea digitală.

,,Am avut onoarea de a reprezenta România la summitul E-LEADERS, desfășurat sub egida OCDE în Santiago, Chile. Aderarea la OCDE este următorul mare obiectiv național al României.

Pe parcursul celor două zile, am prezentat rezultatele și poveștile de succes ale României în transformarea digitală.

Legea interoperabilității și normele ei de aplicare, actele normative din zona cloud-ului guvernamental (considerate exemplu de bună practică de către Comisia Europeană), platforma națională de interoperabilitate, ROeID sau noile evoluții ale platformei Ghișeul.ro, care este recunoscută ca poveste europeană de succes, sunt câteva dintre jaloanele pe care le-am îndeplinit în cursa noastră către un stat în care eficiența, transparența și serviciile publice accesibile sunt principii de bază.

Mulțumiri deosebite merg către Silviu Gorunescu și echipa din ADR, care s-au ocupat ca participarea noastră la summitul E-LEADERS să fie pregătită până la cel mai mic detaliu. Colegii lucrează, de aproape un an de zile, pentru ca drumul Romaniei către OCDE să fie unul cât mai rapid.

Această delegație a marcat și prima prezență a României la grupul de lucru Public Governance Committee, subcomitetul cu tematica transformării digitale.

Apartenența României la OCDE va întări profilul nostru ca țară atractivă pentru business, va aduce noi investiții străine, va îmbunătăți ratingul de țară și va crește influența României în UE și NATO.”, declară vicepreședintele ADR Andrei Niculae pe pagina de Facebook.

Distribuie articolul