Vicepreședintele ADR Andrei Niculae: Apariția și dezvoltarea constantă a noilor tehnologii deschide oportunități de evoluție socială

Vicepreședintele ADR Andrei Niculae a participat la Financial Technology & Human Trafficking Workshop, atelierul organizat de Ambasada Regatului Unit în România.

,,Progresul tehnologiei în direcția eficientizării activităților din viața de zi cu zi și în relația cu statul nu este, din păcate, singura dimensiune a fenomenului de transformare digitală.

Apariția și dezvoltarea constantă a noilor tehnologii deschide oportunități de evoluție socială, dar și provocări, prin prisma activității grupărilor infracționale. În ultimii ani, fenomene precum traficul de persoane, sclavia modernă, fraudele informatice, groomingul, metoda “Loverboy” și o întreagă suită de infracțiuni au crescut în amploare, uneori chiar din cauza evoluției tehnologiei.

De la fraudele și finanțarea infracționalității prin instrumentele cypto, până la metode noi de a racola victime pentru traficul de persoane cu ajutorul internetului, tehnologia permite infractorilor să își diversifice metodele.

Datoria de a proteja persoanele vulnerabile ne revine tuturor: de la instituții publice și forțe de ordine, până la mediul academic, privat sau ONG-uri, cu toții trebuie să ne asigurăm, prin reglementare eficientă și acțiune concretă, că tehnologia vine în sprijinul oamenilor și al activităților care fac lumea mai bună, nu al infractorilor.

Felicit Ambasada Marii Britanii în București pentru aceasta inițiativă. Mulțumesc pentru invitație Excelenței Sale, Andrew Noble, am avut o dezbatere foarte utilă pentru societatea românească și pentru lumea digitală în general.”, declară Andrei Niculae pe pagina sa de Facebook.

Leave a Comment