Vicepreședintele ADR Andrei Niculae: Competențele digitale nu mai trebuie trecute la și altele, cu cât înțelegem asta mai repede, cu atât mai bine

Badila Antonia

Andrei Niculae, vicepreședintele ADR, anunță că cei de la Școala de Valori cu sprijinul TikTok, au dat startul unui proiect care vine în sprijinul tinerilor, în goana de a rămâne în pas cu evoluțiile tehnologiei.

,,Competențele digitale nu mai trebuie trecute la “și altele”. Cu cât înțelegem asta mai repede, cu atât mai bine.

Domeniul educației este, de cele mai multe ori, acaparat de clișee. Auzim la tot pasul că <educația e importantă> și că <pregătim viitorul>, dar e nevoie să înțelegem mai bine, mai concret, ce înseamnă asta cu adevărat. Câteva argumente, mai jos:

Viitorul relației stat-cetățean este digital- deci mai eficient și mai sigur. Asta este o certitudine. Pentru a ne asigura că vom face acest pas cât de repede, avem nevoie de o societate pregătită să adopte soluțiile digitale ca alternative la eternele cozi la ghișee.

Cel mai probabil, în următorii ani, vom fi martorii unei schimbări de paradigmă pe piața muncii. Tehnologia nu va înlocui din oficiu oamenii, însă aceia care vor ști să se folosească de tehnologie pentru a-și eficientiza munca vor fi cei mai câștigați.

Pentru că, ușor-ușor, companiile trec la interacțiunea în mod digital cu clienții- de la mobile banking până la livrarea de mâncare- avem nevoie de igienă digitală. Majoritatea vulnerabilităților din mediul online pot fi eliminate printr-o igienă de bază. Asta înseamnă, printre altele, să renunțăm la parola noastră de suflet pe care o asociem tuturor conturilor și să ne uităm de doua ori când alegem sa apăsăm pe linkuri <de la bancă>, în care ni se cere isteric să ne actualizăm datele personale.

Cei de la Școala de Valori au înțeles acest lucru. Cu sprijinul TikTok, au dat startul unui proiect care vine în sprijinul tinerilor, în goana de a rămâne în pas cu evoluțiile tehnologiei. Se numește Future Jobs Cup și este o inițiativă pe care, personal, o felicit.”, declară vicepreședintele ADR Andrei Niculae pe pagina de Facebook.

Distribuie articolul