Vicepreședintele CJ Ilfov Ștefan Rădulescu

Vicepreședintele CJ Ilfov Ștefan Rădulescu a discutat despre digitalizarea serviciilor publice din județ la conferinţa “România Inteligentă”

Ștefan Rădulescu, vicepreședintele Consiliului Județean Ilfov, a discutat despre digitalizarea serviciilor publice din județ la conferinţa naţională Antena 3 CNN “România Inteligentă” – Ilfov, județ inteligent – Digitalizare, Educatie, Cercetare, Inovare.

Liberalul a precizat că: ”Consiliul Judetean Ilfov a implementat o serie de proiecte cu ajutorul cărora să contribuie la digitalizarea serviciilor publice. Dinamica vremurilor actuale ne obligă să ne adaptăm și să folosim tehnologia într-un mod pozitiv și constructiv. Am reușit să adăugăm o componentă de digitalizare în proiecte pe mai multe domenii pe activitate.”.

Ilfovul este primul județ înrolat 100% în platforma de plăți a texelor și impozitelor locale Ghiseul.ro. În domeniul apă/canalizare, montăm contoare inteligente, în prima etapă în Snagov, Periș și Pantelimon. Cetățenii nu vor mai trebui să trimită indexul, iar citirea consumului se va face automat. Pentru educație au fost demarate proiecte pentru dotarea laboratoarelor cu echipamente tehnologice și a fost dezvoltată o aplicație de consiliere vocațională pentru elevii de clasa a VII-a și a VIII-a care să îi ajute să identifice care este domeniul de urmat pentru continuarea studiilor. În cadrul proiectului „Sistem de management integrat al deșeurilor” – SMID, autoutilitarele și containerele achiziționate vor fi dotate cu microcipuri care vor permite monitorizarea cantității de deșeuri.”, a mai precizat Ștefan Rădulescu, vicepreședintele Consiliului Județean Ilfov.

Sursă: Facebook Ștefan Rădulescu

Leave a Comment