Vicepreședintele CJ Ilfov Ștefan Rădulescu a participat la dezbaterile din cadrul evenimentului ,,Dreptul copiilor și al tinerilor la o viață sănătoasă!”

Ciprian S.
Vicepreședintele CJ Ilfov Ștefan Rădulescu a participat la dezbaterile din cadrul evenimentului ,,Dreptul copiilor și al tinerilor la o viață sănătoasă!”

Ștefan Rădulescu, vicepreședintele Consiliului Județean Ilfov, a participat la dezbaterile din cadrul evenimentului ,,Dreptul copiilor și al tinerilor la o viață sănătoasă!”, organizat de Comisia pentru învățământ și Comisia pentru tineret și sport din Senatul României.

Liberalul a participat la dezbateri, alături de senatoarea Monica Cristina Anisie, președinta Comisiei pentru învățământ, deputatul George Tuță, Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul educației, antrenorul de sport și nutriție Alexander Florescu, Cristina Ancuța Pocora, din partea CNA, și de mulți alți reprezentanți din zonele de educație, sănătate și administrație publică și de reprezentanți ai generației tinere.

”Problemele de obezitate și supraponderabilitate în rândul copiilor și tinerilor sunt o realitate și reprezintă o adevărată provocare pentru societatea românească. Este un fenomen social care trebuie abordat integrat, la nivelul instituțiilor europene, administrației centrale, administrației locale, reprezentanților din învățământ și cu implicare și eforturi din partea partenerilor și a părinților.

Toate studiile realizate în ultimii ani au arătat că obezitatea infantilă este asociată cu probleme de sănătate fizică, mentală și probleme sociale, iar acest lucru se întâmplă și în copilărie, și la maturitate. Un aspect important este că procentul copiilor care se confruntă cu probleme de greutate este dublu în gospodăriile cu venituri mici.

De aceea consider că trebuie acționat cu prioritate. Avem nevoie de o legislație adaptată acestor realități, avem nevoie de implicare și de proiecte precum ,,Vreau să cresc sănătos”, derulat în Ilfov cu ajutorul Inspectoratului Școlar Județean Ilfov și al Academiei de Sport și Nutriție ,,Alexander Florescu”.

Am spus în cadrul discuțiilor că viitorul copiilor și tinerilor nu are culoare politică. Ei au dreptul la o viață sănătoasă și au nevoie de ajutorul nostru #acum.”, a transmis liberalul Ștefan Rădulescu.

Sursă: Facebook Ștefan Rădulescu

Distribuie articolul