Vicepreședintele CJ Ilfov Ștefan Rădulescu: Dezbatere privind investițiile din regiunea București – Ilfov

Ciprian S.
Vicepreședintele CJ Ilfov Ștefan Rădulescu
Vicepreședintele CJ Ilfov Ștefan Rădulescu

Ștefan Rădulescu, vicepreședintele Consiliului Județean Ilfov, a participat la prima reuniune a Comitetului de monitorizare a Programului Regional București-Ilfov 2021-2027 (PR BI).

Liberalul Ștefan Rădulescu discutat despre dinamica din ultimi ani a populație din Ilfov, despre importanța accesării fondurilor necesare unor investiții majore pentru întregul județ, în domenii precum creșterea eficienței energetice a clădirilor, infrastructura pentru învățământul preuniversitar, cercetare, precum și multe altele.

Printre subiectele abordate în cadrul întâlnirii s-au aflat:

  • Metodologia generală de selecție a proiectelor;
  • Criterii specifice pentru proiectele ce vizează investiții pentru creșterea eficienței energetice în clădiri rezidențiale;
  • Criterii specifice pentru proiectele ce vizează investiții în infrastructura pentru învățământul preuniversitar.

Vicepreședintele Ștefan Rădulescu a transmis că strategia de dezvoltare pregătită de Consiliul Judetean Ilfov cuprinde o serie de proiecte, atât proprii cât și ale UAT-urilor din Ilfov, care pot fi depuse pentru finanțare prin PR BI 2021-2027, printre acestea se află monitorizarea calității aerului și a deșeurilor, încurajarea turismului local, construirea de școli și grădinițe, zone de agrement și construirea de centre de afaceri.

”Facem echipă cu primăriile din Ilfov, astfel încât #împreună să putem dezvolta regiunea în concordanță cu creșterea accelerată a numărului locuitorilor ilfoveni. Vrem să le oferim oamenilor condițiile de infrastructură, utilități, mediu, sănătate și educație pe care și le doresc atunci când aleg să se mute în Ilfov.”, a precizat Ștefan Rădulescu.

Liberalul Ștefan Rădulescu a precizat că Programului Regional București-Ilfov 2021-2027 (PR BI 2021-2027) are buget de 1,4 miliarde de euro și alocarea UE este de 586 de milioane de euro, la care se adaugă o contribuție de la bugetul de stat.

Sursă: Facebook Ștefan Rădulescu

Distribuie articolul