Vicepreședintele CJ Ilfov Ștefan Rădulescu: investiții de peste 98 mil. lei pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare în Petrăchioaia, Cernica, Glina

Ciprian S.
Vicepreședintele CJ Ilfov Ștefan Rădulescu: investiții de peste 98 mil. lei pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare în Petrăchioaia, Cernica, Glina

Ștefan Rădulescu, vicepreședintele Consiliului Județean Ilfov, a transmis că lucrările la extinderea rețelelor de apă și canalizare din Cernica sunt în plină desfășurare.

”Se lucrează cu 9 echipe pe străzile Ogorului, Grădinari, DJ 301A (Libertății), Gării, Pădurii, Cimbrului, Vlad Țepeș, 1 Decembrie, Nicolae Titulescu, Bujorului și DJ 301 (Burebista).”, a precizat liberalul Ștefan Rădulescu.

În comuna Cernica se realizează:

  • rețea nouă de distribuție a apei – 30,46 km;
  • rețea nouă de canalizare – 25,81 km;
  • conductă de refulare – 10,14 km;
  • stații de pompare ape uzate – 7;
  • subtraversări și supratraversări.

Lucrările desfășurate în Cernica fac parte din contractul ,, R8 – Reabilitare şi extindere reţele alimentare cu apă, reţele de canalizare, staţii de pompare apă uzată în Petrăchioaia, Cernica, Glina”, în valoare de 98.081.182,68 de lei fără TVA, care a fost semnat pe 10 mai 2022.

Durata de execuție este de 35 de luni de la data ordinului de începere.

Proiectul regional de reabilitare și extindere a rețelelor de apă și canalizare se implementează în 20 de localități și are o valoare totală de 419 milioane de euro.

La acesta se adaugă proiectele demarate pentru Snagov, Găneasa și Afumați, a căror valoare este de 100 de milioane de euro.

Sursă: Facebook Ștefan Rădulescu

Distribuie articolul