Vicepreședintele CJ Ilfov Ștefan Rădulescu: Investiții din fonduri europene la Mânăstirea Căldurășani în valoare de 22,3 mil. lei

Ciprian S.
Vicepreședintele CJ Ilfov Ștefan Rădulescu: Investiții din fonduri europene la Mânăstirea Căldurășani în valoare de 22,3 mil. lei

Ștefan Rădulescu, vicepreședintele Consiliului Județean Ilfov, a anunțat un proiect amplu de modernizare la Mănăstirea Căldărușani.

Costul total al investiției este de 22,3 milioane de lei, iar finanțarea este asigurată în principal din fonduri europene.

Sunt realizate următoarele lucrări:

  • restaurarea obiectivului de patrimoniu, care cuprinde Biserica Sf. Dimitrie și Biserica Sf. Ioan Evanghelistul, aparținând Ansamblului de monumente istorice al Mănăstirii Căldărușani;
  • amenajare infochioșc și grup sanitar;
  • amenajare gospodărie de apă pentru protecția la incendii;
  • amenajare parcare și drum de acces;
  • digitalizare în vederea accesului la patrimoniul cultural;
  • alte activități.

”Prin implementarea acestui proiect, CJ Ilfov vizează conservarea, protejarea și dezvoltarea patrimoniului cultural al monumentului istoric. La Căldărușani se află o mănăstire de călugări, care este una dintre cele mai vechi și mai mari lăcașuri ortodoxe din Muntenia.

Mănăstirile Căldărușani și Sitaru sunt obiective de patrimoniu ale județului Ilfov și ale întregii țări, pe care avem datoria să le păstrăm și să le lăsăm mai departe moștenire generațiilor viitoare.

Investiții precum acestea sunt esențiale în obiectivele administrațiilor locale. Oamenii au nevoie și de astfel de locuri de liniște interioară și de bucurie a sufletului.”, a precizat liberalul Ștefan Rădulescu.

Sursă: Facebook Ștefan Rădulescu

Distribuie articolul