Vicepreședintele CJ Ilfov Voicu Vicențiu: Primul pact ecologic local din România se dezvoltă în Ilfov

Ciprian S.
Vicepreședintele CJ Ilfov Voicu Vicențiu Primul pact ecologic local din România se dezvoltă în Ilfov

Voicu Vincențiu, vicepreședintele Consiliului Județean Ilfov, a anunțat că la sediul CJ Ilfov, alături de parteneri din Italia, reprezentanți ai mediului academic, institutelor de cercetare, IMM-uri și ONG-uri, s-au pus bazele unei cooperări eficiente, având ca temă protecția mediului și generarea de bune practici în economia verde și circulară.

Specialiști din Olanda și Germania s-au alăturat evenimentului online, aducând cu ei rezultatele implementării unui pact ecologic local și bune practici transferabile.

Experiențe din orașele Amsterdam și Mannheim au inspirat dezbaterile și au oferit soluții concrete pentru tranziția la un model de viață mai sustenabil.

”Comunitățile ilfovene au nevoie de proiecte complexe, iar cooperarea dintre societatea civilă și sectorul privat este cheia pentru construirea unui viitor durabil.

Acest proiect este cofinanțat de Comisia Europeană, prin apelul “Social economy and local green deals supporting SMEs to become more resilient”, în cadrul Programului “Single Market Programme – SMP COSME”.”, a transmis liberalul Voicu Vincențiu.

Sursă: Facebook Voicu Vincențiu

Distribuie articolul