Vicepreședintele CJ Mircea Mălan anunță lansarea celei de-a treia ediții a campaniei „Luna curățeniei în județul Bihor”

Paul

Mircea Mălan, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, anunță lansarea celei de-a treia ediții a campaniei „Luna curățeniei în județul Bihor”. Alăuri de acesta au fost și Horea Abrudan, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Bihor, dar și Șerba Sere, managerul CSM CSU Oradea, care sunt parteneri în acest proiect.

„La fel ca în anii precedenți, în luna mai vor fi organizate două competiții: „Campionatul bihorean al curățeniei”, care se adresează primăriilor din județ, și EcoProvocarea, o competiție pentru elevii din județul Bihor.

Înscrierea în concursul „Campionatul bihorean al curățeniei” se va desfășura în perioada 29 aprilie – 10 mai 2023. Concursul are un fond de premiere de 1.080.000 lei. Vor fi acordate trei premii în fiecare zonă de operare, respectiv Locul I – 100.000 lei, locul II – 50.000 lei și locul III – 30.000 lei. 10% din fiecare premiu este destinat fondului de premiere al elevilor care fac parte din EcoCluburile Bihor”, transmite CJ Bihor.

„În acest an, la Campionatul bihorean al curățeniei vor conta doar deșeurile reciclabile, respectiv hârtie/carton, plastic/doze și sticlă. 60% din punctaj va reprezenta cantitatea de deșeuri din aceste categorii împărțită la numărul de locuitori, iar 40% va fi dat de procentul de creștere a gradului de colectare separată a deșeurilor în lunile martie, aprilie și mai, prin raportare la media anului trecut”, adaugă Mircea Mălan.

„Noi suntem preocupați de educația și conștientizarea copiilor în legătură cu importanța protejării mediului înconjurător, și în acest an ne-am gândit să ne implicăm în a-i susține pe copii să facă sport. În parteneriat cu ISJ și CSM Oradea, vom organiza în fiecare școală o ștafetă a reciclării, în cadrul căreia vor fi echipe formate din copii din clase diferite pe categorii de vârstă”, precizează vicepreședintele CJ Bihor.

Sursa: Consiliul Județean Bihor

Distribuie articolul