Vicepreședintele CJ Suceava Vasile Tofan: Clarificări referitoare la parcarea de pe DJ 175B Pojorâta – Rarău

Eduard Turcu

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Vasile Tofan, a făcut recent câteva clarificări referitoare la parcarea de pe marginea drumului DJ 175B Pojorâta – Rarău, unde se pare că s-a încercat politizarea subiectului.

Conform acestuia, Consiliul Județean Suceava a construit în ultimii ani drumuri de acces pe Muntele Rarău din 3 direcții (aproape 40 km) – dinspre Pojorâta, dinspre Valea Bistriței și dinspre Câmpulung Moldovenesc (Izvorul Alb), astfel încât Transrarăul a devenit un traseu turistic foarte frecventat.

Vasile Tofan: „Doresc să aduc câteva clarificări referitor la parcarea de pe marginea drumului DJ 175B Pojorâta – Rarău, unde, din nou se încearcă politizarea unui subiect. Consiliul Județean Suceava a construit drumuri de acces pe Muntele Rarău din 3 direcții în ultimii ani (aproximativ 40 km) – dinspre Pojorâta, dinspre Valea Bistriței și dinspre Câmpulung Moldovenesc (Izvorul Alb), Transrarăul devenind astfel un traseu turistic foarte frecventat”.

„În prezent CJ Suceava prin Direcția Județeană de Drumuri și Poduri (DJDP) Suceava are un proiect de modernizare a panoramei de pe Drumul Județean Pojorâta – Rarău, aici parcarea urmează a fi consolidată, împrejmuită și asfaltată. Încă din toamna anului 2022, DJDP Suceava a trimis adrese de înștiințare celor care aveau construcții provizorii în zonă să elibereze terenul pentru a începe acestă modernizare. Sunt convins că populația este de acord cu un turism civilizat, curat și cu reguli clare, și tocmai acest lucru vrem să-l facem”, a spus liberalul.

Acesta a precizat „că Drumurile Județene au foarte puțin spațiu în zona respectivă pentru amenajare de parcări, terenurile fiind proprietatea primăriilor iar noi suntem deschiși la a se găsi soluții pentru amenajare de parcări, locuri de agrement, locuri de comercializare a produselor tradiționale în condițiile legii”.

Vicepreședintele a menționat că există mai multe proiecte în derulare în infrastructura pentru turism, printre care se numără și infrastructura traseelor turistice Codrii Seculari Slătioara – Câmpulung Moldovenesc, Mălini – Borca, Panaci – Glodu – Bilbor, Coșna – Grădinița – Ilva Mare, Valea Brodinei – Moldovița, Mănăstirea Humorului – Pleșa – Cacica și altele.

sursă: Consiliul Județean Suceava, Facebook

Citește și Președintele CJ Suceava Gheorghe Flutur a anunțat finalizarea studiului geologic pe întregul tronson Pașcani – Suceava al autostrăzii A7.

Distribuie articolul