Vicepreședintele Comisiei pentru cultură din Parlamentul European a vizitat Timișoara – Capitală Europeană a Culturii și susține investițiile locale realizate de Consiliul Județean Timiș

Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, a primit o delegație din partea Comisiei pentru cultură a Parlamentului European. Aceasta a vizitat Timișoara – Capitală Europeană a Culturii, iar vicepreședintele comisiei a susținut investițiile locale realizate de administrația județeană.

Comisia pentru Cultură din cadrul PE este responsabilă de aspectele culturale privind statele membre ale Uniunii: diseminarea culturii, patrimoniul cultural, diversitatea culturală și lingvistică, dar și educația.

„Pentru atmosfera culturală a Timișoarei și pentru ce are de oferit turiștilor, am primit promisiunea promovării la nivel european, astfel încât să valorificăm titlul deținut în cât mai multe domenii: artă, organizare de evenimente relevante, economie locală, HORECA și turism. Consiliul Județean Timiș, în calitate de partener și principal pilon al Programului Timișoara – Capitală Europeană, înzestrează Timișoara cu investiții de milioane euro, o moștenire durabilă și sustenabilă.

În cadrul întrevederii am discutat despre posibilele soluții la nivel european pentru a întări reziliența sectorului cultural-artistic în contextul provocărilor actuale și am susținut necesitatea acordării de sprijin financiar consistent. De asemenea am ridicat problema protejării patrimoniului cultural și nevoia facilitării unor noi inițiative, la nivel european, în acest domeniu”, transmite președintele CJ Timiș.

Leave a Comment