Viceprimarul Capitalei Stelian Bujduveanu: Piața Revoluției devine spațiu exclusiv pietonal

Stelian Bujduveanu, viceprimarul municipiului București, a propus un proiect care prevede transformarea Pieței Revoluției într-un spațiu exclusiv pietonal.

„Vrem un București prietenos cu oamenii, dar nimeni nu a pus un plan pe hârtie sau în practică.

Vrem un oraș “ca afara”, dar avem zone pietonale doar în weekend și trotuare transformate în locuri de parcare.

Iată ce vă propun: Cea mai reprezentativă zona din Capitală, Piața Revoluției, devine exclusiv pietonală! Este vorba despre zona din jurul Ateneului Român, care cuprinde: Piața George Enescu, Piața Revoluției și parcarea din fața Ministerului Afacerilor Interne.

Acesta este proiectul pe care îl propunem și îl lansăm în dezbatere publică. Mai multe detalii despre proiect în curând”, transmite liberalul.

Finanțare în valoare de 1.9 miliarde lei pentru modernizarea a 50 km de șină de tramvai din București

De asemenea, viceprimarul Bujduveanu are în desfășurare și un proiect în valoare de 1.9 miliarde lei care prevede modernizarea a peste 50 km de șină de tramvai.

Liberalul a mai transmis și alte proiecte care au ca obiectiv modernizarea transportului public: „Achiziționarea a 100 de tramvaie noi, 100 de troleibuze noi, 100 de autobuze electrice noi, mijloace de transport în comun dotate cu sisteme digitale de plată, stații de autobuz și troleibuz digitalizate și peroane de tramvai modernizate”.

Sursa: Stelian Bujduveanu

Leave a Comment