Viceprimarul liberal al Timișoarei anunță marcarea adăposturilor civile cu semne distincte

Paul

Cosmin Tabără, viceprimarul liberal al Timișoarei, a anunțat că în municipiul de pe Bega va începe marcarea imobilelor în care sunt amenajate adăposturi civile. Aceste spații pot fi folosite în situații de urgență.

„După 1989, nimeni nu a mai fost interesat pentru a asigura funcționarea acestora. Nu s-a îngrijit nimeni de ele, exceptând unele asociații de proprietari responsabile, cărora le și mulțumesc. Marcarea acestor adăposturi civile este obligatorie. Până nu de mult, această identificare se făcea cu un A încadrat într-un cerc, semn care, din păcate, nu se mai regăsește. Indiferența a spălat și ultimele urme ale acestora. Prin noile reglementări, triunghiul albastru într-un pătrat portocaliu este semnul care definește locul unde există adăpost civil. În colțul din dreapta sus există un semn QR care, odată accesat prin intermediul camerei foto a unui telefon smart, indică locația tuturor adăposturilor civile din oraș”, explică viceprimarul, care este și președinte al PNL Timișoara.

Activitatea de marcare a clădirilor va fi realizată de voluntarii de la Salvo, cu sprijinul Biroului Situații de Urgență din Primăria Timișoara.

„Am anunțat la început de an că situația juridică a celor 92 adăposturi civile aflate în “proprietatea PMT” este una dezastruoasă, doar unul fiind intabulat. Am dispus imediat începerea procedurilor pentru intabularea lor, 50 dintre ele fiind rezolvabile în perioada imediat următoare. Am primit extrasele CF de la primele două astfel de adăposturi având înscriere în CF. Procesul de intabulare continuă. Am solicitat și linie bugetară pentru readucerea lor la starea de funcționare și de a putea garanta siguranța cetățenilor la nevoie, iar după intabulare voi susține această investiție. Nu renunțăm nici la reglementarea juridică a celorlalte adăposturi, care în cursul anului viitor sper să fie soluționată. Siguranța timișorenilor are prioritate și trebuie să facem tot ce depinde de noi pentru a ne respecta obligațiile”, a punctat Cosmin Tabără.

Sursa: Cosmin Tabără, Facebook

Distribuie articolul