Viceprimarul municipiului Tulcea George Șinghi: Avem proiecte de 100 de milioane de euro

Viceprimarul municipiului Tulcea, George Șinghi transmite că proiectele orașului sunt destul de complexe pe latura de infrastructură. Pe lângă proiectele de asfaltări, există și un proiect de preluare ape meteorice.

,,Ca și în ceilalți ani este un buget axat pe investiții, pe dezvoltare, pe atragere de noi fonduri europene, dar care necesită și cofinanțări din bugetul nostru. Avem foarte multe proiecte în lucru și proiecte câștigate prin PNNR și PNI, proiecte care sunt deja în faze avansate de proiectare și care sperăm ca anul acesta să intre și în execuție.

Proiectele la Tulcea sunt destul de complexe pe latura de infrastructură. Pe lângă proiectele de asfaltări, avem și un proiect de preluare ape meteorice, pe care sperăm că îl vom încheia anul acesta, dar care a produs foarte mult deranj pentru toți cei care tranzitează zona de centru. Abia acum venim cu asfaltarea pe strada Păcii, dar este o chestiune de câteva zile până la finalizarea asfaltării primului tronson.

 Un alt proiect important pentru Tulcea este al creării unei noi centuri de legătură între drumurile județene care intră în municipiu. Actuala centură nu mai este o rută ocolitoare ci o stradă și nu este un drum cu câte două benzi pe sens. Astfel, o nouă centură vine foarte mult în sprijinul cetățenilor, în fluidizarea traficului, având în vedere noile date de trafic și turistice. În ceea ce privește mutarea gării feroviare, acesta este un proiect incipient și cercetăm fezabilitatea acestui proiect. Nu s-a luat o decizie în acest sens. Luăm în considerare această mutare și pentru a transforma clădirea gării într-un hub pentru diverse investiții.

Avem un proiect pentru care am obținut finanțare prin PNI ce vizează modernizarea unui tronson de 16 km de străzi. Dacă vorbim de investiții financiare avem proiecte de 100 de milioane de euro, printre care și proiecte câștigate. Suntem încrezători că vom mai câștiga și alte proiecte, pentru că avem depuse proiecte pentru reabilitarea de blocuri, blocurile din zona centrală. Plus avem foarte multe proiecte pentru reabilitarea clădirilor publice, grădinițe, școli, monumente instorice și alte clădiri.”, declară viceprimarul municipiului Tulcea într-un comunicat de presă.

Leave a Comment