Municipiul Brașov

Viceprimarul Sebastian Rusu: Municipiul Brașov continuă proiectul pentru un nou adăpost pentru câinii fără stăpân

Viceprimarul Sebastian Rusu a transmis că proiectul noului adăpost de câini fără stăpân din Municipiul Brașov continuă.

”Municipiul nostru este un exemplu pozitiv de bună practică pentru România în domeniu. Însă a venit timpul să trecem la nivelul următor! Iar acest obiectiv ne motivează pe mine, viceprimar al Brașovului responsabil de activitatea Serviciului Public Local de Gestionare a Câinilor Fără Stăpân din Primăria Brașov, pe colegii din cadrul serviciului, precum și pe partenerii de la Asociatia Milioane de Prieteni.”, a declarat viceprimarul Brașovului, Sebastian Rusu.

Viceprimarul liberal a transmis că a discutat cu unul dintre directorii tehnici de la CFR SA despre posibilitatea și cadrul legal ca un teren din proprietatea CFR-ului să treacă în cea a UAT Municipiul Brașov și administrarea Primăriei Brașov sau identificarea formei legale prin care Municipiul Brașov să dispună de acel teren, astfel încât să-l amenajeze și să realizeze toate investițiile de care este nevoie.

”De mai bine de un an de zile am căutat această variantă, de a gasi terenul pentru noul adăpost. Pentru că vorbim de o suprafață de 10.000-12.000 mp și a fost foarte greu să găsim în proprietatea municipiului Brașov un teren cu asemenea dimensiuni și posibilități, pretabil pentru un stabiliment cu o astfel de destinație.”, a precizat viceprimarul liberal Sebastian Rusu.

De asemenea, liberalul Sebastian Rusu a transmis: ”Cu actualul adăpost ne aflăm în chirie și nu putem să dezvoltăm investiții noi, deoarece forma de proprietate nu ne permite să facem mai mult decât ceea ce există acolo în prezent. Într-adevăr, adăpostul se află la standarde corecte, nu degeaba Brașovul este dat exemplu pozitiv de bună practică pentru România în domeniul gestionării câinilor fără stâpân. Lucru constatat de instituțiile abilitate, de mass-media și de reprezentanții organizațiilor cu astfel de obiect de activitate. Chiar și la ultimul caz tragic din București, când o femeie a fost ucisă acolo de câini, am fost solicitat pentru a oferi informații despre felul pozitiv cum am reușit ca, împreună cu colegii și partenerii, să gestionăm corespunzător și corect situația la Brașov.”.

Sursă: Facebook Rusu Sebastian Mihai

Leave a Comment