Viceprimarul Sectorului 5 Oleg Burlacu: Facem din Piața Ferentari un loc doar pentru producătorii locali

Oleg Burlacu, viceprimarul Sectorului 5 al municipiului București, a anunțat inițiativa sa de a transforma Piața Ferentari într-un loc special pentru producătorii locali. Liberalul precizează că proiectul ”Doar producători locali în Piața Ferentari” este gândit pentru locuitorii Sectorului 5, dar și pentru a veni în sprijinul producătorilor locali.

„Îmi doresc ca oamenii să meargă liniștiți la piață și să cumpere la prețul corect legume și fructe locale, cultivate și îngrijite la noi în țară, nu aduse de pe mări și țări.

De aceea, am inițiat proiectul ”Doar producători locali în Piața Ferentari” gândit pentru binele locuitorii din Sectorul 5, dar și pentru sprijinirea agricultorilor români”, transmite Oleg Burlacu.

„Indiferent că vorbim despre producătorii de legume, de fructe, de lactate sau mezeluri, lipsa pieței de desfacere sau vânzarea către intermediari la prețuri mici îi afectează pe toți. Cu pași mici și siguri îi vom putea ajuta. De asemenea, locuitorii Sectorului 5 vor avea acces la produse sănătoase, la prețuri de producător.

Pentru aceste motive, ne-am bucura ca această inițiativă să inspire și alte administrații locale, iar numărul piețelor destinate exclusiv producătorilor autohtoni să fie în creștere”, adaugă viceprimarul Sectorului 5 al municipiului București.

„Printre facilitățile de care se vor bucura producătorii putem enumera: Reducerea la jumătate a taxei de închiriere pe o perioada de 6 luni de la data semnării contractului; Posibilitatea de a vinde în condiții de maximă igienă și siguranță; Scutirea de la plata utilităților”, precizează liberalul.

Sursa: PNL Sector 5

Leave a Comment