Viceprimarul Stelian Bujduveanu a anunțat aprobarea proiectului de finanțare cu bani din PNRR pentru digitalizarea stațiilor de transport public

Ciprian S.
finanțare cu bani din PNRR pentru digitalizarea stațiilor de transport public
finanțare cu bani din PNRR pentru digitalizarea stațiilor de transport public

A fost aprobat proiectul de finanțare pentru digitalizarea stațiilor de transport public. Investiția, inițiată prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI), vizează montarea de panouri de informare digitale în 968 de stații de transport public din Capitală.

Proiectul este unul integrat la nivelul întregii regiuni București-Ilfov, cu o valoare totală de 33.3 milioane de euro.

La nivelul Municipiului București, investiția totala pentru informarea călătorilor se ridică la 17.6 milioane de euro.

Pentru componenta finanțată prin PNRR, în valoare de 5.7 milioane de euro, investiția se va realiza în parteneriat cu primăriile sectoarelor 2, 3, 4, 5 și 6.

”Astfel, stațiile de transport public vor fi dotate cu panouri digitale pentru informarea călătorilor în timp real, atât vizual, cât și audio, cu privire la programul de circulație a vehiculelor. Ne-am propus: Creșterea atractivității transportului public; Digitalizarea serviciilor de informare în stații; Modernizarea transportului public în raport cu necesitățile călătorilor;.”, a precizat Viceprimarul General al Municipiului București, Stelian Bujduveanu.

Sursă: Facebook Stelian Bujduveanu

Distribuie articolul