Viceprimarul Stelian Bujduveanu: Există un interes ridicat din partea unor investitori privați pentru construcția de parcări în București

Stelian Bujduveanu, viceprimarul municipiului București, a participat la o întâlnire alături de investitori privați care prezintă interes în a construi parcări în București. Liberalul dorește să mute mașinile parcate în subteran, eliberând străzile.

„Zilele acestea, m-am întâlnit cu un grup de investitori privați care sunt interesați să construiască parcări în București. Principalul scop este să mutăm mașinile în subteran și să eliberăm străzile.

În timpul discuției le-am prezentat planurile Primăriei cu privire la aceste tipuri de investiții:

  1. Continuăm marile proiecte de parcări, iar aici mă refer la cele care au deja proiectarea făcută. Investiția pentru care putem opta este și parteneriatul public-privat.
  2. Realizăm parcări subterane, supraterane și la nivelul solului, prin încheierea unor asocieri între Compania Municipală Parking București și investitorii interesați”, transmite Stelian Bujduveanu.

„Cerințele noastre sunt: Realizarea investiției, asigurarea finanțării și operarea parcajului; Protejarea spațiilor verzi de deasupra parcării; Conservarea și valorificarea zonei din punct de vedere arhitectural

Municipalitatea va asigura: Spațiul public pe care va fi realizată investiția; Eliberarea avizelor și autorizațiilor necesare, în acord cu legislația în vigoare; Concesiunea obiectivului către investitor pentru o perioadă determinată de timp, în conformitate cu indicatorii analizei cost-beneficiu, în schimbul unei redevențe”, precizează viceprimarul municipiului București.

 

Sursa: Stelian Bujduveanu

Leave a Comment