Viceprimarul Stelian Bujduveanu: În anul 2023, bucureștenii au ales să meargă mai mult cu transportul public de suprafață

Viceprimarul Capitalei Stelian Bujduveanu anunță că bucureștenii au folosit mai mult transportul public de suprafață în 2023. În prima parte a anului s-au achiziționat cu 30% mai multe abonamente și călătorii decât la începutul anului precedent.

„Achiziția de noi mijloace de transport în comun, digitalizarea plăților și instituirea unui regulament clar pentru locurile publice de parcare din Capitală sunt doar câteva măsuri care încurajează utilizarea transportului public.

614.288 de abonamente și 10.355.315 de călătorii vândute în primele 3 luni ale anului 2023.

Potrivit datelor deținute de Societatea de Transport București, în primele 3 luni ale acestui an s-au cumpărat peste 614 mii de abonamente și peste 10 milioane de călătorii, față de 462 de mii de abonamente și 7,8 milioane de călătorii în aceeași perioadă a anului 2022 (ianuarie-martie)”, transmite Stelian Bujduveanu.

„Rezultatele: Vânzarea abonamentelor a crescut cu 32,73 %; Vânzarea călătoriilor a crescut cu 31,66%; Încasări cu 25% mai mari la nivelul STB.

Astfel, au crescut și încasările la nivelul Societății de Transport București cu aproape 25%, de la 53 de milioane de lei în primele 3 luni ale anului 2022, la peste 66 de milioane de lei în aceeași perioadă a acestui an.

Activitatea de control, mai eficientă: Și activitatea de control în mijloacele de transport public s-a îmbunătățit în acest an. Persoanele care călătoresc fraudulos au fost sancționate, fiind încasați 1,5 milioane de lei, față de 1.4 milioane de lei”, adaugă liberalul.

„Măsurile privind modernizarea transportului public continuă și în 2023, fiind în curs: Achiziții pentru noi mijloace de transport în comun: 100 de autobuze electrice, 22 de troleibuze, microbuze electrice și o consultare de piață pentru alte 250 de tramvaie; Reabilitarea a 50 de km de linie de tramvai; Instituirea de noi benzi unice; Adăposturi și panouri de informare digitale pentru stațiile STB”, precizează viceprimarul Capitalei.

Sursa: Stelian Bujduveanu

Leave a Comment