Viceprimarul Stelian Bujduveanu: Pe 5 februarie încep lucrările de reabilitare la linia 5, una dintre cele mai lungi şi importante linii de tramvai din Capitală

Paul

Stelian Bujduveanu, viceprimarul municipiului București, a anunțat că pe 5 februarie vor începe lucrările de reabilitare a liniei 5, una dintre cele mai importante linii de tramvai din Capitală. În total se va moderniza o lungime de 4.3 km.

„Odată reabilitată, linia 5, sau Tramvaiul corporatiștilor, va deveni o alternativă rapidă de acces către zona de Nord şi va fluidiza traficul din zonă. Termenul de execuţie a lucrărilor este de 12 luni.

Lucrările presupun: modernizarea căii de rulare; realizarea peroanelor (care vor fi dotate cu adăposturi pentru călători, borne reflectorizante, gard pentru protecția călătorilor, stâlpi pentru supraveghere video etc); înlocuirea în totalitate a elementelor rețelei de contact; modernizarea substației electrice de tracțiune Nordului; lucrări la sistemul de iluminat public etc”, a transmis viceprimarul liberal.

Distribuie articolul