VIDEO Ligia Deca: Ne asigurăm că, prin aceste legi ale educației, niciun elev și niciun student nu va fi lăsat în urmă

Eduard Turcu

Ligia Deca, ministrul Educației, a anunțat că Legea învățământului preuniversitar și Legea învățământului superior intră într-o nouă etapă din parcursul legislativ: analiza interministerială.

Ligia Deca: „Am prezentat, în ședința de Guvern, cele două proiecte de legi ale educației, Legea învățământului preuniversitar și Legea învățământului superior, care vor intra, din acest moment, într-o nouă etapă din parcursul lor legislativ: analiza interministerială. Avem datoria și responsabilitatea de a oferi tinerilor din România acces la educație incluzivă de calitate. Măsurile propuse în cadrul Proiectului „România Educată” au fost îndelung așteptate la nivelul societății și aduc reformele de care sistemul de învățământ are nevoie”.

„Cele două proiecte de legi își propun creșterea calității în educație, aducând o modificare necesară de paradigmă la nivelul întregului sistem. Propunem măsuri integrate, care urmăresc întregul parcurs al elevului: de la educație timpurie la învățarea pe tot parcursul vieții. Totodată, ne asigurăm că, prin aceste legi ale educației, niciun elev și niciun student nu va fi lăsat în urmă”, a transmis ministrul susținut de PNL.

sursă: Ligia Deca, Facebook

Distribuie articolul