VIDEO Mircea Fechet: Vom avea la Casa Verde Fotovoltaice un buget record în 2024, respectiv 2 miliarde de lei doar pentru persoane fizice

Eduard Turcu

Continuăm, și în anul 2024, programele bune pentru români din domeniul mediului, care și-au dovedit deja eficiența. Ministrul liberal al Mediului, Mircea Fechet, a anunțat că Rabla Plus și Casa Verde Fotovoltaice vor avea anul acesta bugete record, astfel încât cât mai mulți cetățeni să poată beneficia.

În plus, ministrul a anunțat o premieră pentru finanțările din bugetul pentru mediu – Rabla la tractoare și mașini agricole – un program care va veni în sprijinul fermierilor:

,,Vom avea la Casa Verde Fotovoltaice un buget record în 2024, respectiv 2 miliarde de lei doar pentru persoane fizice, la care adăugăm încă 250 de milioane pentru unități de cult și instituții publice din domeniul asistenței sociale. Și Rabla Plus va avea un buget record – 1 miliard de lei față de 780 de milioane de lei anul trecut. Prin Administrația Fondului pentru Mediu vom finanța și programe noi, iar unul dintre acestea – care se află într-o fază incipientă – este cel prin care sprijinim fermierii în baza unui ajutor de minimis de maximum 30.000 de euro/persoană pentru a-și achiziționa tractoare și mașini agricole.”, Mircea Fechet, ministrul PNL al Mediului.

Distribuie articolul