Virgil Popescu: Alături de statele din UE, dar și de alți parteneri realizăm proiecte pentru a ne asigura independența și securitatea energetică

Ministrul Energiei, Virgil Popescu a afirmat că ”Black Sea and Balkans Security Forum” este un eveniment cu tradiție la care a participat ca vorbitor alături de omologul său Victor Parlicov, ministrul Energiei din Republica Moldova, de Yannis Maniatis, fost Ministru al Mediului, Energiei și Schimbărilor Climatice din Grecia și de Ambasadorul Lazăr Comănescu, Secretar General al Cooperării Economice la Marea Neagră, fost ministru al Afacerilor Externe, România.

Am încercat să găsim răspunsuri la o temă actuală ”Poate Europa să dobândească independența energetică? Noi strategii pentru probleme vechi”.

Alături de statele din UE, dar și de alți parteneri, prin cooperare am început deja să realizăm proiecte pentru a ne asigura independența și securitatea energetică. Totodată, am transmis că România va rămâne un susținător al Republicii Moldova și vom oferi și pe viitor suportul necesar în domeniul energiei.

Nu ne dorim ca energia să mai poată fi folosită vreodată ca armă de șantaj așa cum s-a întâmplat recent când Rusia a pornit război împotriva Ucrainei.” a precizat ministrul.

Sursa: Facebook Virgil Popescu

Leave a Comment