Virgil Popescu: Avem nevoie de reguli clare pentru dezvoltarea pieței hidrogenului

Media PNL

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, precizează faptul că este nevoie de norme clare pentru dezvoltarea pieței hidrogenului.

Avem nevoie de hidrogen verde şi accesibil, dar şi de energie din surse regenerabile şi cu emisii scăzute de carbon, cele două surse fiind complementare.” a declarat ministrul energiei.

Ministrul a participat la prima sesiune a Consiliului miniştrilor Energiei, În cadrul căreia s-a discutat despre abordarea generală privind pachetul de gaze şi hidrogen, care include o propunere de directivă şi o propunere de regulament privind normele comune ale pieței interne pentru gazele naturale şi pentru hidrogen.

România apreciază eforturile preşedinției Consiliului UE pe marginea acestui pachet legislativ, cu privire la transportul, aprovizionarea şi stocarea gazelor naturale şi a gazelor pe bază de hidrogen. Este foarte important ca statele membre să aibă instrumentele necesare pentru a-i proteja pe consumatori. Avem nevoie de reguli clare pentru dezvoltarea pieței hidrogenului. România a susținut Întotdeauna o abordare neutră din punct de vedere tehnologic În ceea ce priveşte producerea de hidrogen verde. Avem nevoie de hidrogen verde şi accesibil, dar şi de energie din surse regenerabile şi cu emisii scăzute de carbon. Cele două surse de energie nu sunt În competiție, ci complementare. Toate soluțiile trebuie să fie complementare atunci când concepem foile de parcurs şi politicile privind hidrogenul ținând cont de obiectivele 2030 şi este foarte important să putem utiliza toate sursele de energie cu emisii scăzute de carbon. Suntem gata să avem o abordare constructivă“, a transmis Virgil Popescu În intervenția sa, conform unei postări pe pagina proprie de Facebook.

Sursa:Facebook Virgil Popescu / Agerpres.ro

Distribuie articolul