Virgil Popescu: Decarbonizare fără energie nucleară nu se poate face

Virgil Popescu, Ministrul Energiei, a participat la reuniunea informală a miniștrilor Energiei și Transporturilor din statele membre ale Uniunii Europene, care se desfășoară, la Stockholm, în Suedia. Liberalul a transmis că un proces de decarbonizare nu se poate face fără energie nucleară.

Virgil Popescu: „La reuniunea informală a miniștrilor Energiei și Transporturilor din statele membre ale Uniunii Europene, care se desfășoară, la Stockholm, în Suedia, am fost întâmpinați de Ebba Busch – viceprim – ministru și ministrul Energiei, Afacerilor și Industriilor din Suedia și cu Andreas Carlson, Ministrul Infrastructurii și Locuințelor din Suedia. Le-am transmis un mesaj: pentru un proces de decarbonizare de durată avem nevoie de cât mai multe surse de producere a energiei cu emisii scăzute de CO2. Mai mult chiar: decarbonizare fără energie nucleară nu se poate face”.

„Și astăzi și mâine vom discuta despre modalități de cooperare între statele UE pentru a ne atinge țintele pe care ni le-am propus în domeniul energiei, dar și al transportului, pentru a lăsa o moștenire verde generațiilor viitoare”, a spus Ministrul Energiei.

sursă: Virgil Popescu, Facebook

Leave a Comment