Virgil Popescu: În viitorul apropiat vom crește procentul de energie renegerabilă pe care o vom consuma

Virgil Popescu, ministrul Energiei, a transmis că în viitorul apropiat vom crește procentul de energie renegerabilă pe care o vom consuma. Declarația vine ca urmare avizite de lucru efectuată de liberal la compania Red Electrica, operatorul rețelei de transport de energie electrică de înaltă tensiune din Spania.

Virgil Popescu: „În viitorul apropiat vom crește procentul de energie renegerabilă pe care o vom consuma, de aceea am făcut o vizită de lucru la compania Red Electrica, care este operatorul rețelei de transport de energie electrică de înaltă tensiune din Spania. Compania administrează întreaga rețea de transport de energie electrică din Spania, inclusiv sistemele electrice autonome ale insulelor (inclusiv, în special, Ibiza, Mallorca și în Insulele Canare )”.

„Aceasta reprezintă peste 44.000 km de linii de înaltă tensiune și o capacitate de transformare de 92.000 MVA. Am văzut cum sunt integrate în sistemul național sursele de energie regenerabilă și am discutat despre o posibilă colaborare cu cei de la Transelectrica, pentru a prelua modelul de bune practici și în România. Împărtășim un interes comun și real pentru a investi și acționa, pentru a lăsa o moștenire copiilor noștri”, a transmis ministrul.

sursă: Virgil Popescu, Facebook

Leave a Comment