Virgil Popescu, Ministrul Energiei: „România și Bulgaria vor relua negocierile pentru a construi hidrocentrala de la Turnu Măgurele – Nicopol”

Eduard Turcu

România şi Bulgaria vor relua negocierile pentru a construi hidrocentrala de la Turnu Măgurele – Nicopol, a anunţat ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Virgil Popescu: „România și Bulgaria vor relua negocierile pentru a construi hidrocentrala de la Turnu Măgurele – Nicopol”.

„Proiectul hidrotehnic va avea 840 MW putere instalată, din care 420 MW partea românească, cu o producție totală de 4400 GW pe an, respectiv 2200 GW pentru România”, a precizat liberalul.

Virgil Popescu, Ministrul Energiei: este un proiect necesar, foarte important pentru asigurarea independenței și securității energetice

„Astăzi am convenit cu ministrul Energiei din Bulgaria Rosen Hristov că este un proiect necesar, foarte important pentru asigurarea independenței și securității energetice.

Am purtat aceste discuții cu ministrul Hristov la cea de-a 26-a Conferință organizată de Institute of Energy for South-East Europe cu tema “Energy & Development 2022», de la Atena”, a declarat liberalul.

sursă: Virgil Popescu, Facebook

Distribuie articolul