Virgil Popescu, Ministrul Energiei: Se lansează sesiunea a doua pentru obținerea finanțării din PNRR pentru eficientizarea consumului de energie la nivelul operatorilor economici

Eduard Turcu

Virgil Popescu, Ministrul Energiei, a anunțat că se lansează sesiunea a doua pentru obținerea finanțării din PNRR pentru eficientizarea consumului de energie la nivelul operatorilor economici.

Virgil Popescu: „Se lansează sesiunea a doua pentru obținerea finanțării din PNRR pentru investiții în proiecte destinate sprijinirii investițiilor în modernizare, monitorizare și eficientizarea consumului de energie la nivelul operatorilor economici în vederea asigurării eficienței energetice în sectorul industrial”.

  • Dată și oră începere depunere de proiecte: 14 decembrie 2022, ora 08:30
  • Data și oră închidere depunere de proiecte: 15 februarie 2022, ora 17:00
  • Perioada de implementare a măsurii de investiții nu va depăși data de 31 decembrie 2025!

Liberalul a precizat că „principalul obiectiv urmărit este creșterea eficienței energetice, prin finalizarea a cel puțin 50 de proiecte de eficiență energetică în industrie”.

Fonduri de 80,6 milioane de euro

„Tipul apelului este competitiv, iar solicitanți eligibili sunt: microîntreprinderi, IMM-uri, dar și întreprinderi mari și entități cu personalitate juridică înregistrate în România. Bugetul total estimat al schemei este echivalentul în lei a sumei de 80.600.000 euro, compus din bugetul aprobat pentru măsura de investiții 5 în valoare de 62.000.000 euro și suma suplimentară aferentă supra – contractării, în procent de 30%”, a transmis Ministrul Energiei.

Mai multe detalii aici.

sursă: Virgil Popescu, Facebook

Distribuie articolul