Virgil Popescu: România a revenit pe harta de transport de gaze naturale a Europei

Media PNL

Virgil Popescu, deputat PNL a participat la o nouă ediție a Romanian International Gas Conference – RIGC – cu tema “Redefinirea securității aprovizionării. Potențialul noilor tehnologii pentru o tranziție energetică durabilă”.

În cadrul panelului ”EU and national legislative challenges & opportunities for the Energy Sector” am transmis că am Încredere că În România poate fi făcută o reindustrializare, care trebuie să se bazeze pe materii prime pe care le avem.

Totodată, România este un pilon al producției de gaze naturale, este al doilea producător din Uniunea Europeană. După Începerea producției din Marea Neagră, vom fi primul producător de gaz din Marea Neagră. Legislația europeană Împreună cu legislația românească trebuie să Încurajeze sectorul energetic. Am trecut printr-o criză pandemică ce ne-a luat pe toți prin surprindere.

Am avut, practic, nişte prețuri extraordinar de mici În acea perioadă. Dacă ne aducem bine aminte, se discuta chiar de prețuri negative ale petrolului. După această criză pandemică a venit o criză energetică, o criză de manipulare a prețului la gaze naturale de către Federația Rusă.

Am trecut de la o extremă la cealaltă. Evident, toată lumea a fost prinsă În această sarabandă a prețului şi evident că, legislativ, atât la nivel național, cât şi la nivel european, a trebuit să se facă față acestor provocări. România şi Europa, statele-membre, au reuşit să facă față acestei acestei provocări. S-a reuşit, practic, printr-o solidaritate ieşită din comun, să Înlocuim dependența de gazul rusesc cu alte surse de gaze, iar România a fost În prim-planul acestei curse.

Prin rețeaua de transport de gaze naturale, care a fost pregătită din timp pentru acest lucru, am devenit practic culoar de transport de gaze naturale prin coridorul Transbalcanic, care Încă din 2021 a fost pregătit pentru acest lucru, a fost operaționalizat prin conducta BRUA. România a revenit pe harta de transport de gaze naturale a Europei.” a declarat Virgil Popescu.

Sursa: Facebook Virgil Popescu

Distribuie articolul