Vizită de lucru efectuată de ministrul Mircea Fechet la laboratorul de genetică animală din cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură ,,Marin Drăcea”

Eduard Turcu

Vizită de lucru efectuată de ministrul Mircea Fechet la laboratorul de genetică animală din cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură ,,Marin Drăcea”, cei care derulează proiectul “Implementarea Planului național de acțiune pentru conservarea populației de urs brun din România”, împreună cu Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstad și Regia Nationala a Padurilor – Romsilva.

„Monitorizarea și estimarea genetică a populației de urs brun este una dintre cele mai importante activități pe care Ministerul, alături de partenerii săi, le derulează în această perioadă în ceea ce privește asigurarea managementului durabil al acestei specii. Monitorizarea genetică este cea mai exactă metodă din lume pentru estimarea populațiilor de animale sălbatice, ceea ce ne întărește speranța că, la finalul acțiunii, vom identifica un număr minim de exemplare de urs din țara noastră. Acest lucru ne va ajuta foarte mult în managementul, pe termen mediu și lung, a populației de urs.

La finalul întâlnirii, mi-am făcut și un nou prieten – pe Thomas, unul dintre câinii specializați care fac parte din proiect. Instruirea de câini pentru identificarea urșilor din pădurile țării reprezintă o premieră pentru țara noastră și sunt convins că Thomas va avea rezultate foarte bune”, a transmis Mircea Fechet, ministrul liberal al Medului, Apelor și Pădurilor.

sursă: Mircea Fechet, Facebook

Distribuie articolul