Vizită de lucru efectuată de Mircea Fechet la Flip.ro, startup-ul românesc care încurajează economia circulară prin recondiționarea telefoanelor mobile

Eduard Turcu

Mircea Fechet, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, a efectuat o vizită de lucru la Flip.ro, startup-ul românesc care încurajează economia circulară prin recondiționarea telefoanelor mobile.

Mircea Fechet: „Ne dorim o lume mai sustenabilă? Economia circulară este clar una dintre soluții pentru reducerea la minim sau chiar eliminarea deșeurilor și a poluării din procesul de producție”.

„În acest sistem, produsele, componentele și materialele sunt întreținute pentru a avea o viață cât mai lungă, refolosite, reparate, înlocuite și reciclate, pentru a reduce la minim consumul de energie și de materiale”, a spus liberalul.

Este important să realizăm, la nivelul întregii societăți, că activitățile de reparare și reutilizare trebuie să devină prima opțiune în cazul valorificării oricărui tip de deșeu. Mă bucur să constat că avem modele de succes în România și că astfel de activități pot face performanță, inclusiv din punct de vedere economic”, a declarat ministrul liberal al Mediului.

sursă: Mircea Fechet, Facebook

Distribuie articolul