Peste 5000 de preșcolari și elevi din județul Giurgiu primesc vouchere de ajutor

Paul

Aproximativ 5070 de preșcolari și elevi care provin din familii vulnerabile din județul Giurgiu vor fi beneficiarii voucherelor de ajutor. Prin intermediul acestora, vor putea fi achiziționate rechizite și îmbrăcăminte. Sprijinul financiar este în valoare de 500 de lei, anunță europarlamentarul Dan Motreanu.

Marcel Ioan Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a anunțat faptul că, la nivel național, 160.000 de copii au primit deja aceste vouchere de ajutor.

Informații despre vouchere de ajutor

Dan Motreanu, europarlamentar liberal, aduce câteva informații referitoare la acest program:

  • „Alte 200.000 de carduri au fost emise pentru beneficiari noi, în plus față de anul școalar trecut;
  • Programul este finanțat din fonduri europene prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD);
  • În România rata abandonului școlar este cea mai mare din Uniunea Europeană. Una dintre modalitățile de reducere a acestui fenomen este accesarea fondurilor europene;
  • Beneficiază de sprijinul în valoare de 500 de lei:
    • copiii din învățământul de stat preșcolar, cu condiția ca venitul lunar pe membru de familie să fie de până la de două ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoană singură (298 lei);
    • elevii din învățământul de stat primar și gimnazial, dacă venitul mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe țară (1.275 lei).”

Sursa: Dan Motreanu, Facebook

Distribuie articolul