Vrancea: proiectul privind construirea unui campus universitar la Focșani va fi depus spre finanțare în zilele următoare

Cătălin Toma, Președintele Consiliului Județan Vrancea, a anunțat că au fost adoptate cu unanimitate de voturi trei proiecte privind depunerea spre finanțare a proiectului „Campus professional integrat, liceal și universitar județul Vrancea”, în cadrul Programului Național de Rederesare și Reziliență, Pilonul IV: Politici pentru noua generație, Componenta C15: Educație.

Cătălin Toma: „Un proiect major pentru învățământul din județ va fi depus spre finanțare din fonduri europene (PNRR) în zilele următoare. Consiliul Județean Vrancea a adoptat astăzi cu unanimitate de voturi trei proiecte de hotărâre pe care le-am inițiat în calitate de președinte al administrației județene, privind depunerea spre finanțare a proiectului „Campus professional integrat, liceal și universitar județul Vrancea”, în cadrul Programului Național de Rederesare și Reziliență, Pilonul IV: Politici pentru noua generație, Componenta C15: Educație”.

„În consorțiul creat special pentru acest proiect, au aderat două universități de prestigiu, care au filiale în Focșani (Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași și Universitatea București), trei colegii tehnice din Focșani (Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau”, Colegiul Tehnic „Ion Mincu”, Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea”) și Liceul „Simion Mehedinți” Vidra, Inspectoratul colar Județean și trei companii locale, reprezentative în domeniul economic (SC Paco Prod Serv SRL, SC Micromet SA Focșani, SC Simiz Fashion SRL). Concret, astăzi am aprobat documentația tehnico-economică la faza de Studiu de Fezabilitate, încheierea acordului de parteneriat, depunerea proiectului și aprobarea cheltuielilor legate de proiect”, a explicat liberalul.

Campusul școlar și universitar va fi construit în Focșani pe o suprafață de peste două hectare și va include 4 corpuri de clădire: un corp principal (cu săli de curs, amfiteatru, bibliotecă cu sală de lectură, ateliere digitale și laboratoare), un cămin studențesc, cantină și bază sportivă, va avea soluții de energie alternativă (panouri fotovoltaice și stații de încărcare electrică auto) și o parcare proprie. Valoarea totală a proiectului este de 157.146.578 lei (inclusiv TVA), iar termenul limită pentru depunerea acestuia este 7 martie 2023”, a declarat Președintele CJ Vrancea.

sursă: Cătălin Toma, Facebook

Leave a Comment