Zilele porților deschise de la Muzeul Ianca. Secretarul de Stat Diana Baciuna: Un muzeu într-o comunitate este o poartă în timp, care permite explorarea și cunoașterea poveștilor dincolo de limitele temporale şi spațiale

Diana Baciuna, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Culturii, a participat la Zilele porților deschise de la Muzeul Ianca.

Diana Baciuna: „La invitația colegului și prietenului meu, Cătălin Canciu, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului, alături de domnul Subprefect, Adin Boboc, am participat astăzi la Zilele porților deschise de la Muzeul Ianca, un eveniment foarte frumos, menit să expună patrimoniul cultural local și nu numai. Îmi face plăcere, de fiecare dată, să mă aflu alături de oameni dedicați promovării culturii şi conservării tradițiilor și valorilor istorice ale frumoaselor regiuni ale țării noastre”.

„Un muzeu într-o comunitate este o poartă în timp, care permite explorarea și cunoașterea poveștilor dincolo de limitele temporale şi spațiale. Instituțiile de cultură au acest rol, deosebit de important, de a păstra vii elementele identității noastre, de a expune urme ale timpului care au amprentat poporul român şi de a le duce povestea mai departe”, a spus liberala.

„O astfel de inițiativă, de a pune temeliile unui Muzeu, ca nucleu cultural al comunității, este lăudabilă şi reafirmă precuparea intensă a inițiatorilor vis-a-vis de domeniul cultural. Nu pot decât să felicit întreaga comunitate din Ianca, pentru contribuția la realizarea și dezvoltarea acestui obiectiv cultural şi nu în ultimul rând, cu toată aprecierea, să îi mulțumesc personal domnului profesor Ion Bărbuceanu, fondatorul Muzeului Ianca, pentru toată activitatea sa în slujba comunității”, a transmis Secretarul de Stat.

sursă: Diana Baciuna, Facebook

Leave a Comment