Ziua Internațională a Pompierilor. Lucian Bode: Astăzi, la nivel mondial, este sărbătorită ziua celor care luptă contracronometru

Eduard

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, a transmis, cu ocazia Zilei Internaționale a Pompierilor, că se cuvine să onorăm și să nu uităm nicio clipă sacrificiile făcute de pompierii de pretutindeni, uneori chiar cu prețul vieții.

Lucian Bode: „Astăzi, la nivel mondial, este sărbătorită ziua celor care luptă contracronometru, acolo unde viața trebuie să câștige în lupta cu secundele. Astăzi este ziua celor care poartă în suflet amprenta intervențiilor reușite, a celor care sunt motivați pentru a învinge de fiecare dată, pentru că de reușita lor depind viețile și bunurile semenilor lor”.

„Astăzi este ziua celor care prin CURAJ și DEVOTAMENT au reușit ca meseria de pompier să fie una dintre cele mai iubite și apreciate profesii în întreaga lume. Astăzi este despre ei, despre oamenii care indiferent de însemnele și uniformele pe care le poartă, de limba pe care o vorbesc, au calități comune, de necontestat: curajul, spiritul de sacrificiu, determinarea și dragostea față de oameni. Sunt bucuros și recunoscător în același timp pentru faptul că am avut ocazia de a-i cunoaște și de a-i felicita pe salvatorii români care au dovedit, în nenumărate rânduri, prin reușita misiunilor naționale si internaționale, că sunt adevărați parteneri ai sistemul de urgență internațional”, a spus liberalul.

„Ceea ce pentru noi înseamnă eroism, pentru ei este doar munca de zi cu zi. De Ziua Internațională a Pompierilor, se cuvine să onorăm și să nu uităm nicio clipă sacrificiile făcute de pompierii de pretutindeni, uneori chiar cu prețul vieții! În data de 4 mai, întreaga lume își sărbătorește salvatorii! La mulți ani tuturor celor care pun mai presus de orice viețile celor aflați în situații critice, la mulți ani salvatorilor de pretutindeni”, a precizat ministrul.

sursă: Lucian Bode, Facebook

Distribuie articolul