Ziua Mondială de Luptă împotriva cancerului. Nicolae Ciucă: avem un plan național de luptă împotriva cancerului, axat pe o abordare integrată a măsurilor de prevenție, diagnosticare timpurie, acces la tratament

Nicolae Ciucă, Prmierul României, a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Mondiale de Luptă împotriva cancerului și a precizat că Palatul Victoria va fi iluminat în această seară în portocaliu, simbol al acestei campanii. De asemenea, Premierul a explicat faptul că România are un plan național de luptă împotriva cancerului, axat pe o abordare integrată a măsurilor de prevenție, diagnosticare timpurie, acces la tratament.

Nicolae Ciucă: „Ne alăturăm inițiativei de marcare a Zilei Mondiale de Luptă împotriva cancerului, prilej cu care Palatul Victoria va fi iluminat în această seară în portocaliu, culoare simbol a acestei campanii. Afecțiunile oncologice reprezintă a doua cauză majoră a mortalității în România, după afecțiunile cardiovasculare, iar Guvernul pe care îl conduc ia foarte în serios identificarea soluțiilor pentru accesul pacienților la diagnostic și tratament”.

„Am făcut deja un pas important în acest sens și avem un plan național de luptă împotriva cancerului, axat pe o abordare integrată a măsurilor de prevenție, diagnosticare timpurie, acces la tratament și creșterea calității vieții pacienților oncologici. Am discutat cu oameni care s-au dovedit mai puternici decât această boală cumplită, iar problemele și suferințele lor m-au impresionat profund, motiv pentru care voi susține constant operaționalizarea și implementarea planului”. a spus liberalul.

„Concomitent, ne preocupăm de asigurarea infrastructurii și a alternativelor terapeutice inovatoare, pentru care vom utiliza atât fonduri de la bugetul de stat, cât și fonduri europene din PNRR”, a transmis Premierul și Președintele PNL.

sursă: Nicolae Ciucă, Facebook

Leave a Comment