Ziua Națională a României sărbătorită la Giurgiu cu masă populară și manifestări cultural-artistice

Badila Antonia

În ciuda ploii și a frigului, sute de giurgiuveni au participat, joi 1 decembrie, la manifestările organizate de autorități prilejuite de sărbătoarea națională.

,,Datorită mai multor sponsori, care și de această dată au răspuns prezent, giurgiuvenii s-au putut bucura întreaga zi de o sărbătoare autentică, cu masă populară și spectacol de muzică folclorică susținut de cântăreți renumiți la nivel național.

După evenimentul de depunere a coroanelor de flori la Mausoleul Eroilor din incinta Bisericii <Înălțarea Domnului>, solista Ozana Barabancea a fost cea care a înseninat ziua giurgiuvenilor care s-au adunat în fața primăriei pentru a participa la paradă. După interpretarea de excepție a celor două cântece patriotice, au urmat discursurile oficialităților, parada, masa populară și spectacolul folcloric organizat de Centrul Cultural <Ion Vinea>.

Sursa: Primăria Giurgiu

În premieră pentru municipiul Giurgiu, după defilarea plutoanelor și a autospecialelor din cadrul MAI și MAPN, parada a continuat cu defilarea a două trăsuri și a câtorva automobile retro.

Momentul cel mai așteptat și îndrăgit de copii s-a desfășurat seara, la ora 17:00, în Parcul Alei, atunci când Moș Crăciun, la invitația primarului Adrian Anghelescu, și-a făcut apariția, pentru a aprinde iluminatul ornamental și, bineînțeles pentru a oferi copiilor cadourile din desagă.

În aplauzele și entuziasmul celor mici, mii de beculețe colorate s-au aprins în parc și în tot orașul, cu acest prilej fiind dat startul sărbătorilor de iarnă. Cu această ocazie, a fost deschis și Târgul de Crăciun și patinoarul sintetic ce vor fi deschise giurgiuvenilor în toată perioada ce precede sărbătoarea Crăciunului”, transmite Primăria Giurgiu într-un comunicat de presă.

Distribuie articolul