Deputatul Sabin Sărmaș: rolul Europei și României în evoluția tehnologică

Denis

Deputatul Sabin Sărmaș a participat la Romanian Business&Investment Roundtable, eveniment organizat de publicația The Economist, unde a discutat despre modul în care diviziunea geopolitică influențează evoluția tehnologică, respectiv care este rolul Europei și al României în acest context.

Subiectele care au fost dezbătute la Romanian Business&Investment Roundtable sunt:

  • Granițele există nu numai în lumea reală, ci și în lumea virtuală, în ciuda Internetului care nu a fost proiectat să țină cont de granițele statelor.
  • Tehnologia a fost transformată într-o armă, iar cenzura și controlul guvernelor pot împiedica inovația.
  • Consensul privind politicile globale în domeniul tehnologiei sunt puternic influențate de diferențele culturale, iar valorile care guvernează lumea digitală pot afecta valorile noastre fundamentale ca societate.
  • Europa este lider în ceea ce privește legislația pentru lumea digitală, adoptând o abordare centrată pe om și prioritizând valorile europene fundamentale.
  • România și țările din Europa centrală și de sud-est au oportunitatea să sprijine dezvoltarea tehnologiei respectând regulile și valorile europene.
  • Pentru a fi un jucător în formularea politicilor în sectorul IT&C, avem nevoie de lideri instruiți și determinați, capabili în același timp să coopereze cu alte națiuni și să apere valorile naționale și europene.

Sursa: Facebook Sabin Sărmaș

Distribuie articolul