Timiș: Patru instituții de cultură din Timișoara primesc alocări bugetare

Ciprian S.
alocări bugetare instituții de cultură din Timișoara
alocări bugetare instituții de cultură din Timișoara

Guvernul alocă finanțare în valoare de aproximativ 190 milioane de lei pentru 66 de instituții culturale din 32 de județe.

Alocăriile bugetare au vizat și patru instituții de cultură din Timișoara: Teatrul pentru Copii și Tineret ”Merlin”, Teatrul German de Stat, Teatrul Maghiar de Stat ”Csiky Gergely” și Filarmonica ”Banatul”.

Acestora li se vor aloca de către Guvernul condus de premierul Nicolae Ionel Ciucă o finanțare de aproape 13 milioane de lei.

Finanțările alocate de către Guvern pot fi utilizate de instituțiile culturale pentru a acoperi cheltuielile legate de asigurarea funcționării, dar și pentru a derula investiții specifice.

Suma reprezintă 2% din impozitul pe venit încasat în perioada 1 august – 9 decembrie 2022, pentru finanțarea instituțiilor publice de spectacole din subordinea unităților administrativ-teritoriale solicitante, respectiv teatre, opere şi filarmonici din județele:

  • Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Iași, Mureș, Neamț, Prahova, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea și Vrancea.

Sursă: Facebook PNL Timiș

Distribuie articolul