Studiul de fezabilitate a drumului expres Arad-Oradea a fost aprobat

Paul

În ședințele de final de an, atât Consiliul Județean Bihor, cât și Consiliul Municipat Oradea au aprobat indicatorii tehnico-economici ai proiectului drumului expres Arad-Oradea.

Primăria Oradea a transmis faptul că: „Acest drum expres a fost convenit în cadrul parteneriatului dintre Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Primăria municipiului Oradea, Primăria municipiului Arad și Consiliul Județean Bihor, respectiv Arad. Drumul expres va avea 120 de kilometri, o viteză de proiectare de 140 km/h și presupune realizarea a 70 de poduri și podețe, 12 noduri rutiere și un pasaj (Meșteșugarilor).”

Sursa: Ilie Bologan, Facebook

„Se mai adaugă legătura spre Ungaria, de lângă Salonta, de peste 9 km lungime, inclusiv bretele de legătură, plus punctul de trecere a frontierei situat pe partea română.

La Arad, Chișineu Criș și Salonta sunt prevăzute drumuri de legătură cu o lungime totală de 10 km.”, informează Ilie Bolojan, președintele CJ Bihor.

Sursa: Ilie Bologan, Facebook

Iustin Cionca, președintele CJ Arad: „Este un proiect curajos, unic în România, care se apropie de 2 miliarde de euro.”

Florin Birta, primarul Municipiului Oradea: „Această colaborare între cele 4 unități administrativ-teritoriale și-a spus cuvântul în finalizarea acestui studiu de fezabilitate, iar colaborarea dintre noi va merge mai departe și va duce la realizarea acestui proiect, care pentru noi este de o importanță desăvârșită.”

Sursa: Ilie Bologan, Facebook

De asemenea, Ilie Bolojan a adăugat: „Lucrările vor fi împărțite în trei tronsoane:

  • Oradea – Salonta;
  • Salonta – Chișineu Criș;
  • Chișineu Criș – Arad.

În trei ani, lucrările ar trebui să fie terminate și drumul să fie deschis circulației.”

Iustin Cionca a mai precizat următoarele: „Este un proiect curajos, unic în România, care se apropie de 2 miliarde de euro. Noi ne dorim, dincolo de o legătură mai bună dintre Arad și Bihor, să fie și o dezvoltare economică pe traseul acestui drum. Pentru județul Arad, această lucrare este foarte importantă, pentru că noi avem deja autostrada cu Timiș și ne doream să facem și o legătură mai bună cu Bihor. Cred că de acum înainte va trebui să gândim regional, să nu ne mai împiedicăm de barierele formale dintre județe.”

Valoare totală a investiției este de 10.710.315.053,99 lei.

Sursa: Ilie Bolojan, Facebook; Primăria Oradea, site oficial

Distribuie articolul