Consiliul Județean Ilfov: 586 milioane de euro pentru Programul Regional București – Ilfov 2021-2027

Ciprian S.
Programul Regional București - Ilfov 2021-2027
Programul Regional București - Ilfov 2021-2027

Voicu Vincentiu, vicepreședintele Consiliului Județean Ilfov a anunțat că a fost aprobat Programul Regional București – Ilfov 2021-2027 în valoare de 586 milioane euro.

Gestionat de Agenția pentru Dezvoltare Regională București-Ilfov în calitate de Autoritate de Management, programul a fost aprobat de Comisia Europeană, iar la fondurile aferente se va adăuga o cofinanțare națională substanțială. În total, bugetul aferent depășește 1,4 miliarde de euro.

”Programul Regional Bucuresti – Ilfov 2021-2027 reprezintă o oportunitate pentru regiune și va susține dezvoltarea economiei prin investiții în domeniile cheie: infrastructură, cercetare, digitalizare, sănătate, patrimoniu cultural, educație și mediu. La nivelul județului nostru, programul propune alocări de aproximativ 60 de milioane de euro pentru rețeaua de drumuri județene, care constau în: modernizarea infrastructurii rutiere, amenajarea de trotuare și piste pentru biciclete, soluții inteligente pentru transportul public și măsuri menite să crească siguranța rutieră. Parcul Științific și Tehnologic ,,Măgurele Science Park”, un obiectiv de importanță strategică regională, va beneficia de o investiție estimată la 64 de milioane de euro (40% din fonduri europene prin FEDR și 60% de la bugetul de stat).”, a precizat Voicu Vincentiu, vicepreședintele Consiliului Județean Ilfov.

Sursă: Facebook Consiliul Județean Ilfov

Distribuie articolul