Tulcea: Memorialul Ivan Patzaichin va fi inaugurat la începutul lunii septembrie 

Badila Antonia

Ansamblul arhitectural realizat în memoria lui Ivan Patzaichin va fi finalizat în cursul acestui an, urmând a fi inaugurat la Festivalul Ivan Patzaichin de la începutul lunii septembrie.

,,În ședința Consiliului Local Tulcea, a fost aprobat parteneriatul între Primăria Municipiului Tulcea, Consiliul Județean Tulcea și Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 pentru construirea ansamblului memorial pentru Ivan Patzaichin, pe faleza ce îi poartă numele.

Amplasat la capătul Falezei din Tulcea, către Sulina, Memorialul va deveni un obiectiv turistic și cultural al orașului, beneficiind de cinci lucrări de artă ale unor artiști de excepție, care l-au cunoscut îndeaproape pe Ivan Patzaichin: Mircea Cantor, Teodor Graur, Virgil Scripcariu, Dan Vezentan și Gyárfás Oláh”, transmite primăria Tulcea într-un comunicat de presă.

„În această toamnă, Tulcea se va îmbogăți cu un nou reper urbanistic, un loc în care ne vom putea întâlni pentru a ne aminti de marele nostru Ivan, cel care și-a pus, cu generozitate, la dispoziția tulcenilor reputația, timpul, energia și talentul de a face lucrurile să se miște. Faleza ne va oferi un spațiu unic, aproape de apă și de inimile noastre, în care să ținem vie povestea vieții lui, dar și să contemplăm frumusețea orașului și să ne mândrim cu lucrări de artă ale unor artiști români de mare valoare”, a declarat Ștefan Ilie, primarul Municipiului Tulcea.

Distribuie articolul