Deputatul Călin Bota: inițiativă legislativă pentru plata integrală a salariilor asistenților persoanelor cu dizabilități

Denis

Deputatul Călin Bota împreună cu senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș și deputatul Florin Alexe au depus o inițiativă legislativă menită să sprijine asistenții persoanelor cu dizabilități.

Inițiativa prevede ca plata să fie efectuată în proporție de sută la sută a salariului asistenților de la bugetul de stat, în condițiile în care până în prezent plata se făcea în proporție de 90% din bugetul de stat și 10% din bugetul local.

„Am constatat că este o problemă generală legată de asigurarea procentului de 10% pentru plata asistenților, care revenea bugetului local. Cel mai adesea, acești bani erau asigurați tot de la bugetul de stat, la rectificări bugetare sau din fondul de rezervă, pentru că multe bugete locale nu pot susține această cheltuială”, transmite deputatul Călin Bota.

De asemenea, liberalul precizează că: „rezolvăm o problemă importantă pentru persoanele cu handicap și asistenții lor, deoarece le asigurăm plata salariilor de la bugetul de stat”.

Sursa: Călin Bota Facebook

Distribuie articolul