Glad Varga deputat PNL Arad - fonduri PNRR

Arad: 259 milioane de euro din PNRR pentru investiţii în producţie, asamblare şi reciclare de baterii, celule şi panouri fotovoltaice

A fost lansat apelul de proiecte pentru obținerea finanțării cu fonduri din PNRR în vederea sprijinirii investiţiilor în întregul lanţ valoric al bateriilor şi al celulelor şi panourilor fotovoltaice. Acest lucru presupune producţie, asamblare şi reciclare.

Aproape 259 milioane de euro din PNRR pentru investiţii în producţie, asamblare şi reciclare de baterii, celule şi panouri fotovoltaice!

„Bugetul total estimat al schemei este de 258.700.000 euro, sprijinul financiar fiind acordat pentru investiţii în: construirea de noi capacități de producție și/sau asamblarea și reciclarea bateriilor Li-Ion (inclusiv Li-metal, Li-sulfur, Zn, debit, temperatură ridicată) – activități de producție de electrozi și/sau componente ale electrozilor și bateriilor şi de asamblare a electrozilor în baterii și testarea/condiționarea bateriilor inclusiv activitatea de reciclare şi construirea de noi capacități de producție și/sau asamblarea și reciclarea celulelor și/sau panourilor fotovoltaice – activități de producție de polisilicon și plachete; asamblarea celulelor și a modulelor fotovoltaice inclusiv reciclarea panourilor fotovoltaice (sau a elementelor acestora). Solicitanții eligibili sunt microîntreprinderile, întreprinderile mijlocii, mici (inclusiv întreprinderi nou – înființate) și întreprinderile mari constituite în baza legislaţiei în vigoare”, susţine Glad Varga, deputat PNL de Arad.

Sursă: Facebook PNL Arad

Leave a Comment