Botoșani: Prefectul Sorin Cornilă a avut o întrevedere cu Raluca Turcan, ministra Culturii

Eduard Turcu

Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani, a avut o întrevedere cu Raluca Turcan, ministra liberală a Culturii.

În cadrul întrevederii s-a discutat despre stadiul proiectelor unităților de cultură din județul Botoșani, situația sediilor instituțiilor de cultură.

A urmat apoi o dezbatere organizată de Instituția Prefectului în sala Nicolae Iorga, despre activitatea instituțiilor de cultură din județul Botoșani și despre proiectele propuse pentru viitor în domeniul cultural-artistic.

La finalul activităților, Instituția Prefectului a organizat o conferință de presă la care au participat prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă, ministra Culturii, Raluca Turcan, deputatul Costel Șoptică și Directorul Direcției Județene pentru Cultură Botosani, Dănuț Huțu.

Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani: ”Continuăm seria întâlnirilor cu miniștrii din Guvernul României la Botoșani. Unul dintre obiectivele mandatului meu de prefect este de a aduce la Botoșani cât mai mulți miniștri pentru a facilita dialogul cu administrația locală, județeană și cu instituțiile publice locale. Îi mulțumesc doamnei ministru, Raluca Turcan, pentru vizită și pentru susținerea proiectelor instituțiilor de cultură din județul nostru. Împreună cu președintele PNL Botoșani, domnul deputat Costel Șoptică fac demersuri pentru a continua seria întâlnirilor în județul nostru cu miniștrii din Guvernul României cu scopul de a conecta administrațiile publice și instituțiile publice locale cu sectorul guvernamental.”

De asemenea, Raluca Turcan, ministra liberală a Culturii a transmis că „suntem, pe bună dreptate, mândri de locul deosebit al Botoșaniului în memoria și identitatea culturală a României, iar noi toți avem datoria de a prețui și cultiva această moștenire extraordinară. Aici, la Botoșani, au avut și au loc acte culturale remarcabile, care sunt cunoscute și apreciate la nivel național. Dovedesc acest lucru distincțiile pe care le-am înmânat astăzi, distincții conferite de Președintele României, domnul Klaus Iohannis, chiar cu ocazia Zilei Culturii Naționale. Eforturile managerilor instituțiilor și cele ale oamenilor de cultură din Botoșani sunt prețuite în mod public. Ca Ministru al Culturii, le mulțumesc pentru contribuția culturală în Botoșani, pentru implicarea de care dau dovadă pentru a aduce către cultură și a ține aproape de cultură publicul botoșănean”.

Distribuie articolul