Caraș-Severin: 13 milioane de lei pentru reabilitarea și modernizarea unităților de învățământ din Reșița

Ioan Popa, primarul municipiului Reșița, a prezentat investițiile realizate la Colegiul Tehnic Reșița. Proiectul a fost finanțat prin REGIO – Programul Operațional Regional 2014 – 2020 – Investițiile în educație. Valoarea totală este de 12.891.387 lei.

„Colegiul Tehnic din Reșița este cea de-a șasea unitate de învățământ preuniversitar finalizată, iar în acest moment, în Reșița, se derulează proiecte similare de modernizare a tuturor școlilor și grădinițelor.

Investiția finalizată are o valoare totală de 12.891.387,58 lei, din fonduri europene și cu o confinanțare din Bugetul Local în sumă de 239.104 lei. Pentru cheltuieli neeligibile Primăria Reșița a mai contribuit cu suma de 936.149,63 lei – lucrări de sistematizare a zonelor exterioare”, transmite Ioan Popa.

„Prin aceste proiecte urmărim creșterea calității infrastructurii educaționale tehnice din Reșița. Intervențiile realizate pe parcursul reabilitării Colegiului Tehnic Reșița au inclus următoarele lucrări de modernizare și dotări:

-reabilitare, modernizare și extindere Corp C1 – Clădire școală – extindere cu un corp nou în vederea facilitării accesului persoanelor cu dizabilități la toate nivelurile clădirii, inclusiv ascensor de persoane, proiectat pentru a facilita transportul persoanelor cu dizabilități;

-reabilitare și modernizare Corp C4 – Sală de sport – infrastructură acces, suprastructură, termosistem, finisaje exterioare și interioare, instalații electrice, sanitare și termice și realizarea unui teren de sport exterior cu iarbă sintetică;

-reabilitare și modernizare Corp C8 – Atelier școlar – infrastructură, suprastructură, termosistem, finisaje exterioare și interioare, instalații electrice, sanitare și termice;

-dotare cu unități PC de ultimă generație a laboratorului de IT.

Tot ansamblul de clădiri a fost dotat cu panouri termodinamice, instalații de detecție, semnalizare și avertizare împotriva incendiului, instalații termice și sistem integrat de protecție împotriva efracției”, adaugă primarul liberal.

Sursa: Ioan Popa, Facebook

Leave a Comment