Președintele CJ Arad Iustin Cionca: finanțare de peste 100 milioane lei pentru modernizarea a trei drumuri județene

Consiliul Județean Arad, condus de președintele liberal Iustin Cionca, a obținut fonduri în valoare 100 milioane de lei prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” pentru modernizare a trei drumuri județene.

Fondurile obținute vor fi utilizate pentru modernizarea a trei drumuri județene: Dieci-Dezna (11.3 km), Limită Jud. Timiș-Șiștarovăț-Lipova (26 km) și Mâsca-Măderat-Arăneag (11,5 km).

Valoarea lucrărilor de modernizare la cele trei drumuri este de peste 111 milioane de lei, cu TVA inclus, iar lungimea totală a drumurilor este de aproximativ 50 de kilometri.

„Am atras peste 100 de milioane de lei, bani guvernamentali, pentru modernizarea celor trei drumuri. Avem confirmarea finanțării prin Programul „Anghel Saligny”, mai rămâne să semnăm efectiv contractele. Până atunci, pentru plățile curente, pentru a nu sista lucrările pe cele trei șantiere, vom folosi 14 milioane de lei din excedentul bugetar, urmând să recuperăm banii după semnarea contractelor. Aceste facturi intermediare trebuie achitate, pentru a da posibilitate constructorilor să-și continue activitatea, să plătească mâna de lucru, furnizorii și celelalte cheltuieli și astfel lucrările să nu stagneze.”, transmite Iustin Cionca, președintele CJ Arad.

Sursa: Iustin Cionca Facebook

Leave a Comment