Ialomița: Trei contracte de finanțare prin PNRR pentru creșterea eficienței energetice în municipiul Slobozia

Primarul municipiului Slobozia, Dragos Soare, a semnat alte trei contracte de finanțare prin PNRR în valoare de 20 mil. lei pentru creșterea eficienței energetice.

,,Am semnat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administrației, alte trei contracte de finanțare PNRR, pe Componenta 5 – Valul Renovării, Operațiunea Renovare energetică moderată a clădirilor publice.

Prin semnarea acestor contracte de finanțare, Municipiul Slobozia atrage o sumă totală de 20 milioane de lei (aproximativ 4 milioane de euro), ce se vor distribui către:

Creşterea eficienței energetice pentru internatul fostului liceu de chimie, unde ne-am propus să realizăm un internat modern în care toți elevii şcolilor din Slobozia care beneficieză de cazare să locuiască în condiții moderne. În paralel cu lucrările de eficientizare, am demarat şi lucrările de dotare cu mobilier. Scopul este acela de a atrage cât mai mulți elevi către liceele noastre şi către Slobozia, care se vor forma aici şi care pot acoperi în anii următori nevoia de ocupare a locurilor de muncă.

Creşterea eficienței energetice pentru Liceul Pedagogic “Matei Basarab”, un obiectiv deosebit de important pentru comunitatea noastră, fiind singurul Liceu Pedagogic din județ şi o adevărată pepinieră pentru viitoarele cadre didactice care vor deservi în primul rând comunitatea noastră. Slobozia trebuie să devină punctul de atracție al zonei noastre, atât ca alternativă de învățământ de calitate în condiții optime, dar şi pentru populația cu potențial de a se stabili în oraşul nostru.

Creşterea eficienței energetice pentru Casa Municipală de Cultură Nicolae Rotaru, una dintre principalele locații pentru viața culturală din Slobozia. În paralel cu eficientizarea energetică a clădirii, vor demara şi lucrările de modernizare a sălii pentru a crea condiții confortabile şi moderne pentru toți cei ce vizitează şi se bucură de spectacolele oferite prin Direcția Educație, Cultură și Tineret Slobozia .

Toate aceste proiecte au ca termen de finalizare 35 de luni şi sunt doar unele dintre proiectele care demonstrează prin fapte faptul că sunt dedicat investițiilor în beneficiul comunității noastre.”, declară primarul municipiului Slobozia, Dragos Soare.

Leave a Comment